Pages

WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır ? (Resimli Anlatım)


wordpress
WordPress kurulumu yapmamız için birkaç gerekli işlemleri sırasıyla yapmamız gerekmektedir.

WordPress Kurulumu bir internet sitesinde yapmanız için öncelikle domain ve hostunuzun olması gerekmektedir.
 
Localhosta kurulum yapacaksanız easy php server programını veya filezilla ftp programını kurarak kurmanız yeterli olacaktır.
 
Önemli Not: WordPress kurulumunda linux host kullanmak hem avantajlıdır,hemde diğerlerine göre daha güvenlidir.
 
WordPress Kurulumuna geçiş
 
WordPress’in bulunan resmi intenet sitesine girerek en güncel olan wordpress sürümünü bilgisayarımıza indirmemiz gerekli ve ilk işlem aşaması buradan başlıyor.Buraya tıklayarak en güncel WordPress sürümünü bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
 
wordpress_kurulumu_1
 
WordPress sitesinden en son sürümü bilgisayarımıza indirme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra dosyalarımızı sunucumuzun içine atmamız gerekecek. Ftp aktarım işlemlerini filezilla yada cuteftp programları ile kolaylıkla gerçekleştirilebilir.
 
wordpress_kurulumu_2
 
WordPress sitesinden indirdiğimiz rar dosyasını açtığımızda yukarıda gözüken bir sürü dosya çıkacaktır. Bu dosyaların hepsini sitemizin ana dizinine atmamız gerekmektedir.
 
Dosyaları hostumuza yükledikten sonra Plesk panele girerek Mysql veritabanı oluşturmalıyız.
 
Dosylarımızın yükleme işlemi ve Mysql veritabanı oluşturma işlemi tamamlandıktan sonra adres çubuğuna sitenizi yazınız.
 
Örneğin:http://www.siteadi.com
 
Sitenizi yazdıktan sonra karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacaktır.
 
wordpress_kurulumu_3
 
 
Yukarıda görülen resimde olduğu gibi bir ayar dosyası oluştur diyerek kurulum işlemlerimize devam ediyoruz.Daha sonra aşağıda görülen resimdeki gibi bir ekran gelecektir.
 
wordpress_kurulumu_4
 
 
Başlayalım linkine tıklayarak kurulum işlemlerini gerçekleştirmeye başlıyoruz.Bu kademede yapılması gereken işlemlerde birkaç adımımız kalmış bulunuyor.
 
wordpress_kurulumu_5
 
 
Daha önceden oluşturduğumuz Mysql bilgileri bu bölümde işimize yarıyor.Veritabanı ismi,kullanıcı adı ve parola bilgilerimizi yazarak gönder tuşuna basmamız gereklidir.
 
Önemli Not: Veritabanı sunucusu Localhost,Tablo ön eki ise wp_ olmasında herhangi bir sakınca yoktur.
 
wordpress_kurulumu_6
 
 
Kurulumu yap seçeneğine tıklayarak WordPress kuracağımız domainimiz için tüm işlemleri başlatmış oluyoruz.Ardından aşağıdaki gibi seçeneklerle devam etmemiz gerekiyor.
 
wordpress_kurulumu_7
 
 
Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi tüm gerekli alanları doldurmamız gerekiyor ve ardından resmin en sonunda yer alan WordPress’i kur seçeneğine tıklayarak sitemizin kurulum işlemlerini gerçekleştiriyoruz.Kullanıcı adı admin kısmını kendimize ait bir kullanıcı yapmamız gerekmektedir.E-Posta adresimizi mutlaka doğru girmeliyiz,sonradan herhangi bir durum oluştuğunda başımızın ağrımamsı için.Yapılan yorumlarla ilgili bildirimler mail adresinize gelecektir.Bu işlemden sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelecektir.
 
wordpress_kurulumu_8
 
 
Bu alanda oluşturmuş olduğumuz admin bilgileri ve parola ile birlikte giriş yapmamız gereklidir.Not: http://www.siteadresi.com/wp-admin linki wordpress admin panelimize giriş linkimizdir.Giriş yaptıktan sonra aşağıda yer alan admin paneli karşımıza çıkacaktır.
 
wordpress_kurulumu_9
 
 
Yukarıda yer alan paneli gördüğümüzde tamamiyle kurulumu gerçekleştirmiş oluyoruz ve şuanda olduğu gibi admin paneline giriş yapmış bulunmaktayız.Bununla birlikte sitemizde yapacağımız en ufak değişikliği bu admin panelinden gerçekleştirmekteyiz.
 
wordpress_kurulumu_10
 
İşte 10 adımda wordpress kurulumu.

WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır ? (Resimli Anlatım) için “0 yorum” bulunmaktadır.