Pages

Windows Blue Hakkında Her Şey!


Windows Blue Sızdı

Microsoft’un Windows 8′e güncelleme olarak çıkarması beklenen Windows Blue hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı.

Microsoft, Windows 8 ile beraber değişen işletim sistemi kurallarına adapte olmaya çalışıyor. Büyük güncellemelerinin zaman aralığını sıklaştırma kararı alan firma, yeni stratejisine göre her yıl yeni bir sürüm duyuracak. Windows 8′den sonra gelecek sürüm ise şimdiki bilgilere göre Windows Blue olacak.
15 Mart tarihinde derlenen 9364 yapı numarasına sahip yeni bir Windows Blue sürümü ortaya çıktı. İlk test sürümler, Microsoft’un kapalı beta olarak dağıtıldığı geliştiriciler tarafından kullanılıyor. İçerdeki geliştiricilerden de zaman zaman sızıntılar gerçekleşiyor.
Live Tile yenileniyor!
Microsoft’un Metro arayüzünde kullandığı canlı kutucuklar, Windows Blue ile beraber yeniliyor. Masaüstü simgesinin büyüdüğü Metro arayüzünde, diğer simgelerin küçüldüğü görülüyor. Windows Phone 8 ve 7.8′daki gibi daha küçük kutulara izin verilecek olan Blue sürümünde, yeni özelleştirme ve renk seçeneklerine de izin veriyor.
Microsoft Charm yenileniyor
Microsoft Charm’da Windows Blue ile beraber yenilikler göze çarpıyor. Microsoft, Charm menüsünde belli başlı eklemeler yapmış durumda.
Cihazlar kısmına oynat seçeneği eklenirken, paylaş kısmında da ekran görüntüsü alma kısa yolu ekleniyor. Microsoft, masaüstü kullanımda da bazı dokunmatik iyileştirmeler yapıyor. Ekranı aşağı ya da yukarı parmağınızla sürükleyerek, uygulama çubuğunu aktif hale getirebiliyorsunuz.
Ayarlar kolaylaşıyor
Cihazla ilgili tüm ayarları, Metro arayüzünden yapabilme imkanı sunacak olan Microsoft, özellikle tablet kullananları klasik arayüz ve denetim masası derdinden kurtarıyor.
Snap Views için yeni API yayınlayacak olan Microsoft, varsayılan olarak 4 yanyana pencere ayarlamış durumda. Desteklenen uygulamaları siz de yanyana getirebilirsiniz. Sadece uygulamaların Snap Views özelliğini desteklemesi gerekiyor.
Yeni hesap makinesi, alarm ve müzik oynatıcı uygulamalarının da geldiği Windows Blue, yaz aylarında dağıtıma başlayacak. Windows 8 kullananlara ücretsiz ya da ufak bir ücretle verilmesi beklenen Blue, ayrıca Internet Explorer 11 gibi yeni yazılımlara da sahip olacak.
2013041010471983972
Ayrıca yakın zamanda aha yeni bir geliştirme yapısı ise yine internete sızdı.
Ekran görüntülerinde işletim sisteminin 9374 yapı numarasına sahip olduğu görünüyor. Bu yapıdaki system32 dizinin içeriği ve boot.wim dosyası sızdığından, görüntülerin gerçek olma ihtimali yüksek.
9374, 9364 gibi tam olarak sızmış olmasa da ekran görüntülerinde “Windows 8.1 Pro Preview” etiketinin kullanıldığını görebiliyorsunuz. “Preview” ibaresi, Microsoft’un Windows 8.1′i bu sene yayınlamadan önce bir ön izleme sürümü ortaya çıkarabileceğini gösteriyor.
Haziran ayındaki Microsoft BUILD konferansı, Windows 8.1 hakkında çok daha fazlasını öğrenmemizi sağlayacak. San Francisco’daki etkinlikle beraber herkese açık bir ön izleme sürümünün sunulması da olası.

Windows Blue Hakkında Her Şey! için “0 yorum” bulunmaktadır.